Baha ‘ i, Casa de Cult, cunoscut sub numele de Templul Lotus este nu numai un simbol al excelenței în Indiene moderne de arhitectura, dar, de asemenea, unul dintre cele mai vizitate cladiri religioase din lume. Templul situat pe un sit de 9,7 hectare în apropiere de Nehru Place din Delhi de Sud, este un loc de cult deschis tuturor raselor, religiilor și castelor.forma acestui lăcaș de cult ia forma lotusului, o floare considerată sacră de majoritatea indienilor., Este conceput pentru a reflecta simplitatea, claritatea și prospețimea credinței Baha ‘ i și pentru a acționa ca un simbol al unității omenirii și a religiilor.

arhitectul, Fariborz Sahba a încercat să facă această clădire familiară și acceptabilă pentru poporul Indian, fără a imita oricare dintre școlile arhitecturale existente din India. Ideea de bază a designului este că două elemente fundamentale-lumina și apa – au fost folosite ca ornamentare în locul statuilor și sculpturilor găsite în mod normal în templele indiene.,structura este compusă din trei rânduri de nouă petale fiecare, care izvorăsc dintr-un podium care ridică clădirea deasupra câmpiei înconjurătoare. Primele două rânduri se curbează spre interior, îmbrățișând cupola interioară, în timp ce al treilea strat se curbează spre exterior pentru a forma copertine peste cele nouă intrări.

cupola interioară cu două straturi, modelată pe porțiunea cea mai interioară a lotusului, cuprinde 54 de nervuri cu cochilii de beton între ele. Sala centrală are un diametru de 34 de metri și o înălțime de 33,6 metri deasupra podiumului., este inelat de nouă arcuri care asigură suportul principal pentru suprastructură. Cu o capacitate de 2.200 de locuri, sala nu are idoli, fotografii și preoți. Pe lângă sala principală, complexul este format dintr-un bloc auxiliar cu un centru de primire, o bibliotecă și un birou administrativ.

întreaga suprastructura este proiectată pentru a funcționa ca o serie de luminatoare cu geamuri la apex petale interior, sub petalele exterioare și pe plan extern de intrare petale., Lumina se filtrează astfel în sala centrală în același mod în care trece prin floarea de lotus.nouă bazine reflectorizante înconjoară clădirea, forma lor sugerând frunzele lotusului. Iluminarea externă este aranjată astfel încât să facă atracția structurii lotusului plutind pe apă. Clădirea întruchipează tehnici eficiente de ventilație și răcire. Aerul proaspăt, răcit în timp ce trece peste Fântâni și bazine, este tras prin deschideri în subsol până în holul central și expulzat printr-un orificiu din partea de sus a structurii.,

armat-beton petalele sunt placate cu marmură albă panouri, făcut pentru a se potrivi suprafața profile și modele referitoare la structura geometria. marmura albă acoperă, de asemenea, toate podelele interioare, în timp ce interiorul petalelor este beton ciocănit. Pasarele și scările de pe podium sunt terminate în gresie roșie locală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *