Baha ‘ i House of Worship, populært kendt som Lotus Temple er ikke kun et symbol på excellence i moderne Indisk arkitektur, men også en af de mest besøgte religiøse bygninger i verden. Templet, der ligger på et 9,7 hektar stort sted nær Nehru Place i Det Sydlige Delhi, er et sted for tilbedelse, der er åbent for alle racer, religioner og kaster.

formen af dette tilbedelseshus tager formen lotus, en blomst, der betragtes som hellig af de fleste indianere., Det er designet til at afspejle Baha ‘ i-Troens enkelhed, klarhed og friskhed og fungere som et symbol på menneskehedens og religionernes enhed.

Den arkitekt, Fariborz Sahba har forsøgt at gøre denne bygning velkendt og acceptabelt, at det Indiske folk, uden at efterligne nogen af de eksisterende arkitektoniske skoler i Indien. Grundtanken i designet er, at to grundelementer-lys og vand – er blevet brugt som ornamentik i stedet for statuer og udskæringer, der normalt findes i indiske templer.,

strukturen består af tre rækker af ni kronblade hver, der springer fra et podium, der løfter bygningen over den omgivende slette. De to første rækker kurver indad, omfavner den indre kuppel, mens det tredje lag kurver udad for at danne baldakiner over de ni indgange.

den dobbeltlagede indvendige kuppel, modelleret på den inderste del af lotus, omfatter 54 ribber med betonskaller imellem. Den centrale hal har en diameter på 34 meter og en højde på 33,6 meter over podiet.,

det er omgivet af ni buer, der giver hovedstøtten til overbygningen. Med en siddekapacitet på 2.200 har hallen ingen Afguder, ingen fotografier og ingen præster. Ud over hovedhallen består komplekset af en tilhørende blok med et modtagelsescenter, et bibliotek og et administrativt kontor.

hele overbygningen er designet til at fungere som en serie af ovenlys med ruder på toppen af den indre kronblade, under de ydre kronblade og på den eksterne side af indgangen kronblade., Lys filtrerer således ind i den centrale hal på samme måde som den passerer gennem lotusblomsten.

ni reflekterende puljer omgiver bygningen, deres form tyder på lotusbladene. Ekstern belysning er således indrettet, at lotusstrukturen appellerer flydende på vand. Bygningen rummer effektive ventilations-og køleteknikker. Frisk luft, afkølet, når den passerer over springvandene og bassinerne, trækkes ind gennem åbninger i kælderen op i den centrale hal og udvises gennem en udluftning øverst på strukturen.,

de armerede betonblade er beklædt med hvide marmorpaneler, udført for at passe til overfladeprofilerne og til mønstre relateret til strukturens geometri.

hvid marmor dækker også alle de indvendige gulve, mens indersiden af kronbladene er buskhamret beton. Gangbroer og trapper på podiet er færdige i den lokale røde sandsten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *